Exposició retrospectiva Quico Palomar

Dissabte 5 de maig // 18h // La Cort, Moià.

PRIMERA GRAN EXPOSICIÓ DEDICADA A QUICO PALOMAR, FUNDADOR DE LA FURA DELS BAUS.

El proper dissabte dia 5 de maig a les 18h, a La Cort de Moià, s’inaugurarà l’exposició “Quico Palomar. La Retrospectiva”, produïda i comissariada pel col·lectiu ExAbrupto que repassarà la trajectòria del genial artista i cantautor moianès.

 Quico Palomar, nascut a Moià i resident a Barcelona des de fa més de quaranta anys, va ser un dels fundadors de la Fura dels Baus. Però aviat va preferir abandonar la companyia per anar-se’n a ramblejar amb la seva carpeta plena de dibuixos i fotocòpies, amb la seva mandolina i els seus xiulets d’èmbol. Figura viva del moviment underground de la Barcelona dels anys 70 i 80, ha retratat amb la mirada plena de sàtira i humor la història d’aquest país. D’ell s’ha dit que és el darrer romàntic, un hippy medievalista amant d’ovnis i víkings, un trobador dels nostres temps, antisistema, anticonsum, antiindustrial, desmitificador de l’art... un personatge realment autèntic, que no ha deixat mai de viure fidel als seus ideals.

L’antiga cort de porcs, rehabilitada com a sala d’exposicions i una sala de concerts, acollirà aquest esdeveniment que estarà dividit en tres grans blocs. El nucli principal serà l’exposició de l’obra gràfica més significativa del Quico, així com de material audiovisual. També hi trobarem un petit mercat, on el públic assistent podrà adquirir l’obra de l’artista, aquarel·les, dibuixos en tinta, collages, etc... i fins i tot les seves famoses fotocòpies, en format DIN A4, enrotllades en un sobret de sucre. La mostra es completarà amb el concert que Quico Palomar oferirà conjuntament amb alguns amics i antics col·laboradors.

La part expositiva també es podrà visitar els dies 6 i 11 de maig de 17h a 20h. 







Publicar un comentario

0 Comentarios