Joan Gómez i Urgellés en el Laberinto de Ariadna

PROPERA TERTÚLIA
31 març 2017

Matemàtiques i art, una relació necessària, ho diu el Doctor en Ciències de l’Educació Joan Vicenç Gomez Urgelles

Joan Gómez i Urgellés
Joan-Vicenç Gómez i Urgellès (Vilanova i la Geltrú, 1959). http://futur.upc.edu/JoanVicencGomezurgelles. Matemàtic, Doctor en Ciències de l’Educació, professor de la UPC, divulgador, conferenciant i tertulià. Imparteix classes a futurs enginyers i a professors de matemàtiques. Coordina una part del màster Interuniversitari de Formació de Professorat en Matemàtiques. Fa recerca en Didàctica i popularització de les matemàtiques i modelització matemàtica. Va presidir la Federació de Professors de Matemàtiques de Catalunya (2002-2004). Ha publicat diversos llibres de divulgació i d’educació matemàtica, els mes recents són “ Matemáticas, espías y piratas informáticos “ i  “ Las geometría no euclideas “ (RBA i National Geographic), “ Zàping matemàtic “ (edicions UPC)  i el darrer és el “Els nombres i el seu encant” (2016).
Guardonat amb nombrosos premis i reconeixements, destaca el Premi d’Educació J. Pallach -1999-, Recerca i Innovació Educatives Angeleta Ferrer i Sensat-2004-,Investigaciónes y Experiencias Didácticas (Ministerio de Educación, España) -2005- . Al novembre del 2013 rep el Premi Nacional de divulgació científica Humbert Torres  atorgat per la Fundació Catalana de Recerca i Òmnium Cultural. Al desembre del 2015 publica  “Els nombres i el seu encant”, editat per l’ Institut d’Estudis Ilerdencs.
Resum: Matemàtiques i art, una  relació necessària
Farem un viatge pels camins de la geometria, proporcions i d’altres elements que ens envolten en el sí de l’art. En el recorregut visitarem alguns aspectes quotidians que impliquen les matemàtiques amb l’art.
Observarem “figures impossibles”, objectes amb tres dimensions, com la fotografia esdevé art, el paper dels clàssics, la influència de les matemàtiques en la pintura i les obres d’art (en especial els quadres i les escultures) i òbviament la proporció àuria i el seu aliat: el número d’or. Respondrem preguntes del tipus: Quina relació hi ha entre les proporcions de la targeta VISA i el quadre de la Mona Lisa?. Quina relació hi ha entre Albert  Durer i La Sagrada Família?
Més informació:
portada-del-llibre 978849867856 978849880439 978849867857
Lloc: Aula dels Escriptors de la ACEC - Canuda, 6 - 5ª pis- Ateneu Barcelonès - Barcelona
Horari: 18.00 h

Organtiza:: El Laberint d’Ariadna - Presentat per Joan Costas i Francesc Cornadó

Publicar un comentario

0 Comentarios