On/off performance: proposición, configuración, inferencia

TALLER DE ITZIAR OKARIZ

El taller es proposa com una reflexió sobre el llenguatge, sobre la performance, sobre l’acció, en la seva especificitat i en relació amb els límits que els defineixen. Es prestarà especial atenció als punts de trobada entre diferents àrees de coneixement amb la pràctica artística, centrant-se en una exploració sobre el ioga i la performance i els punts de contacte entre ells; principalment la pràctica de la presència.

Treballarem a partir d’accions obertes de l’artista, encara en procés i que impliquen una dificultat en la seva formalització, que es resisteixen. També a partir de les propostes dels participants en la relació amb el seu propi treball, propostes que abordin la idea de dificultat en el procés creatiu. Tot això possibilitarà dibuixar/definir des d’aquests un paisatge que ens ajudi a prendre consciència del cos com a signe, el valor posicional del llenguatge i la seva dimensió performativa. El taller se centrarà en propostes pràctiques, utilitzant exercicis de ioga bàsics al costat de processos creatius.

A l’artista li interessa mirar amb atenció les diferències entre l’espai normatiu de l’espai públic i el no menys normatiu de l’estudi i com aquests donen forma a l’obra i la carreguen de sentit, explícitament o implícitament.

Activitat reconeguda pel Departament d’Ensenyament a través de l’ICE URV amb una certificació de 25 hores (codi 7000010021)

http://addend.comissariat.cat/?page_id=2440

Publicar un comentario

0 Comentarios