XXI Fira Alternativa al Parc de Can Villar- Sant Pol de mar

LA NÀUSEA VA SER-HI

La XXI edició de la Fira està dedicada a Jesús Lizano (1931-2015), generador del "misticisme llibertari": algun dia arribarem al Món Real Poètic.

Qué aventura, qué prueba:
hay que dejarlo todo
para conquistar la inocencia


Així resa el programa d'enguany que durant tres dies reuneix, dins l'immillorable marc del Parc de Can Villar, un seguit d'iniciatives dins el camp de la salut, l'alimentació, els col·loquis, xerrades i espectacles entorn els productes alternatius.



En la seva proclama ens diuen:

"És bo el somiar truites però procurar no perdre el bel. Ventar les campanes quan toqui i que no se't quedi res al pap: que la processó no cal que sempre es port dins.  Tampoc es tracta de moure raons, senzillament ser un argent viu, acostumar-se a baixar del burro (per poder caure del ruc) i donar orella a tot. Que per molt que anéssim a la baixa no oblidéssim de tenir algun pardal al cap: l'objectiu no dormir-se a la palla, cercar sempre l'agulla i si ve un bou, agafar-lo per les banyes. Que ja ho diuen: si vols anar ràpid, camina sol; però si vols anar lluny, camina acompanyat. No deixis de riure per les butxaques: no es allò de content jo, content tothom; en tot cas, plorar amb els qui ploren. Perquè, passi el que passi, sempre ens quedarà el poder-nos dir: dóna'm peix!"


I és d'acord amb aquesta declaració d'intencions que els organitzadors de la Fira Alternativa de Sant Pol de mar entenen les activitats que l'emmarquen. La participació d'un munt de voluntaris, la disposició de tots per aixoplugar als artistes, firaires, artesans i ponents amb diligència, el treball implícit (que comença al gener per poder tenir-ho tot a punt per l'agost) i la incorporació dels joves dins el nucli organitzatiu, fan de la Fira Alternativa tota una experiència nova, fresca i perfectament consolidada, no en va porten ja XXI edicions a les esquenes.

La Fira Alternativa de Sant Pol de mar, neix de la inquietud d'un grup d'amics per a realitzar una fira de caire diferent, "una manera diferent d'entre les coses" ens diuen dos dels seus organitzadors més veterans.

"Els primers cinc anys de Fira van ser durs, potser no s'acabava d'entre què era això de la Fira, però ara com ara és una festa molt del poble"

"El jovent ha agafat el relleu i això dóna continuïtat a la Fira, ho estan fent molt be"





"Són molts mesos de feina, però això sí, aquí alces la ma i tothom s'apunta a ajudar, la disposició dels voluntaris ens és molt preuada". 

"La cuina, el servei de bar, la recepció dels firaires i la seva disposició al Parc, tot porta feina, tot precisa d'organització, i entre tots fem que sigui una realitat".

 

Entre un molt bon ambient, dins un paratge idíl·lic, i amb la participació d'un públic molt disposat a gaudir-ne, es desenvolupa aquesta Fira AlterNativa que us recomanem visitar l'any vinent.


L'equip de La Náusea agraeix molt sincerament haver estat convidats a aquesta XXI edició de la Fira AlterNativa de Sant Pol de Mar.












Publicar un comentario

0 Comentarios