Inauguració de l'exposició de MANEL BOIXADERA / concert de PRIMO GABBIANO

Viernes 6, a la(s) 19:00
Lafutura
Calle del Roser, 60, 08004 Barcelona
 
LafuturA, en col·laboració amb Konvent.0, presenten l’exposició de MANEL BOIXADERA.

La inauguració tindrà lloc el divendres 6 de Febrer a les 19h i comptarem amb l’actuació de Primo Gabbiano; concert de música experimental, ambient i drone. Sorolls entre pintures: textures.
........................................................................................................

MANEL BOIXADERA JIMÉNEZ és un pintor de Casserres que acaba de finalitzar una residencia artística al Kovent de Cal Rosal en règim de coproducció. Jove però no innocent, primerenc però no naïf. Les seves influències són variades i heterogènies: hi ha un gust pels pintors que han utilitzat la seva tècnica per mostrar i denunciar la maldat que habita en els éssers humans. Els seus quadres podrien haver sortit d’un frame d’un film d’Eisenstein o Pudovkin. Trobem una composició espaial acurada, una escenografia equilibrada, amb personatges paralitzats davant un abús, un absurd, una injusticia que reclama la nostra atenció. Les pintures del casserrenc expliquen coses, assenyalen fets i, atenció!, tenen missatge.

El seu imaginari pictòric surt d’una Europa fosca: primers anys del segle XX.; ubicat artísticament entre la truculència fantasmagòrica d’un Grand Guignol i l’expressionisme de Munch i Dix. “Els personatges monstruosos d’aspecte ridícul i fins i tot maligne que vaguen pels meus quadros no disten tant, en realitat, dels ridículs homenets petits i lletjos, vestits d’americana i corbata que habiten el món real” – comenta el pintor-. En situar-nos davant d’aquests quadres tenim la sensació que malgrat els canvis de paradigmes, guerres i avenç tecnològic hem oblidat alguna cosa substancial, potser és una confusió davant de realitats i drames senzills que Boixadera reclama insistentment a través de les seves pintures. Un J’Accuse! etern sembla nodrir-les. Vet aquí un dels motors del seu art.
.............................................................................................................

PRIMO GABBIANO, Antonio Clavijo Victori, es músico y artista visual de Barcelona. Ha sido el guitarra y compositor de bandas como Inés de Kastro, Nervo Zeleman, (sic), Amigos de las Hogueras, Kinoplatz. Ahora como Primo Gabbiano explora la faceta más experimental de la música, utilizando drones, paisaje sonoro, noise, ambient y electrónica primitiva. Con una amplia experiencia en los escenarios, su puesta en escena es marcadamente visual: se acompaña de los visuales de Visual Pal en un proyecto interdisciplinar.

Como artista visual ha elaborado el material audiovisual de las diferentes bandas donde ha participado y una docena de cortometrajes. En 2012, su exposición de videodanza,Contradansa, ganó el Primer premio de la Taula de les Arts Visuals de Manresa. Sus piezas de video han sido seleccionadas en diferentes festivales internacionales y muestras. Compagina su faceta artística con la dirección y presentación del programa semanal de radio La moto de Sasha.

En 2013 ha estrenado su primera obra de teatro, Rizomaquistelarva, en el Antic Teatre de Barcelona. Su gusto por la acción teatral y el happening le ha llevado a musicar performances, lecturas poéticas y espectáculos de danza. Tiene diferentes proyectos de colaboración con músicos y artistas de Madrid, EE.UU. y México.

Colabora de forma asidua con proyectos artísticos que investigan la intersección entre la música experimental y otras disciplinas. Destaca Polinèsia, con el poeta Gerard Vilardaga un proyecto de música, poesía y performance galardonado en 2014 con el Premi Tendències.

.......................................................................................................

Del 6 de febrer al 21 de febrer de 2015

INAUGURACIÓ: Divendres, 6 de febrer a les 19h

Amb la col·laboració d’Estrella Damm
 

Publicar un comentario

0 Comentarios