Festival d'Art: Konvent.0 2014



L’art més recent i contemporani, es mostrarà durant sis dies al convent de Cal Rosal (Berguedà) dins de la novena edició del festival d’art konventpuntzero  que té lloc del 28 de juny al 3 de juliol.

Hi participen artistes nacionals i internacionals. Propostes que van des de pintura, fotografia, cinema, gastronomia, fins òpera, poesia i experimentació. Units d’un mateix fil conductor, Pere Portabella –Silenci abans de Bach-

El festival konventpuntzero està format per quatre grans eixos, l’edifici del konvent on es mostra el gros de la part expositiva, amb artistes de renom i prestigi com Julio Vaquero, Magí Puig, Albert Gusi, Moira Franco, Xevi Solà, mesclats amb artistes del territori com Gerard Vilardaga, Oriol Segon... (Vegeu participants aquí)
Es tracta d’una selecció de molta qualitat i acurada, que treballarà el fenomen Bach des d’una vessant delicada, freda i íntima. Se’ns dubte, konvent.0 marca un detonant en mig de l’art del país.

Freqüència.0, dins la capella del convent, cedeix el protagonisme al risc amb performance, dansa, poesia, òpera i els sentiments més pantanosos del festival. Amb noms com Coàgul, The Noise of Mutt, Trigal, o la banda històrica Setsfree, una formació musical nascuda a partir d’un parell de sessions a l’estudi de gravació. La improvisació, entesa com a absència de mètode i estratègia, porta als Setsfree a explorar en tot hora àrees sonores trobades a l’atzar. Provinents de diferents àmbits musicals, miren de trobar-se al bell mig del risc. Liba Villavechia i Agustí Martínez, saxos, a Xavier Tort, trompeta, a Eduard Altaba, contrabaix i a Rafael Zaragoza i Ramon Solé, guitarres, al voltant de Quicu Samsó, el primer que va començar a bategar en aquest projecte.


A l’exterior es presenta el Jardí Electrònic. Una delicada selecció de música avançada que posarà contrapunt al renovat espai del jardí del konvent. Amb noms com Pina, Sustainer, Antònia Folguera i Balago convertits en una de les poques bandes que exemplifiquen a la perfecció el que hauria de ser la música del segle XXI.


Emergents, s’escampen pels establiments de la població, donant suport a joves creadors amb inquietuds, passió i necessitat d’expressió.
Sota la tutela de Konvent.0, Emergents.0 dóna suport a joves creadors amb inquietuds, passió i necessitat d’expressió a través de l’activitat artística, mitjançant la concessió d’un espai expositiu distant del concepte clàssic. 
Així, comerços del poble de Cal Rosal es converteixen en galeries, acollint tot tipus d’obres, des de videoart, pintura o escultura, passant per instal·lacions i fotografia. 
La mostra d’art, exposada anualment desde 2011, cerca trencar amb els convencionalismes, apropant l’art al públic i creant una experiència artística més interactiva entre obra-persones-espai.

  
Tot junt forma konvent, una experiència cultural de primer nivell i única al nostre país. La novena edició del festival es vesteix d’elegància, atreviment i bon gust. Nou anys després del seu inici, konvent és tot un referent cultural. Molt recomanat a totes les persones que viuen amb passió.
Horaris i programació a konventzero.com

Publicar un comentario

0 Comentarios