Itineraris per Barcelona

Us proposem un seguit de rutes literàries a partir d’algunes novel·les ambientades a Barcelona. El centre de la ciutat, però també alguns dels seus barris, la muntanya i el mar són els escenaris d’aquests itineraris, on la literatura clàssica i moderna ens ensenya les altres cares d’espais quotidians i, tanmateix, molts cops oblidats. Passejar guiats pels llibres ens permetrà retrobar-los.

MONTALBÁN A VALLVIDRERA
Tot i haver nascut al Raval, un dels seus espais vitals fou Vallvidrera, del qual deia que era un lloc ideal per «fugir de la ciutat però no massa». Passejarem per Collserola i evocarem l’univers personal i literari d’aquest gran autor.
Data: dissabte 5 d’abril, 10 h
Inici: B. Collserola-Josep Miracle (Reis Catòlics, 16-34)
Final: domicili de la família Montalbán (a tocar de l’estació de ferrocarrils de Vallvidrera Superior)

XAVIER BENGUEREL I EL POBLENOU
Recorregut que se centra en l’obra de Benguerel i el barri on va viure fins als 33 anys, quan s’exilià a França per després embarcar-se cap a Xile. El Poblenou de Benguerel, de fums i fàbriques, s’allunya de l’actual, completament transformat durant les darreres dècades.
Data: dissabte 12 d’abril, 10 h
Inici: B. Xavier Benguerel (av. Bogatell, 17)
Final: rambla del Poblenou

JOAN VINYOLI: PASSEIG PEL SARRIÀ POÈTIC DE L’AUTOR
El barri de les Tres Torres, al cor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, acollí el poeta barceloní a partir del 1950. En el centenari del seu naixement, passejarem pels carrers del vell Sarrià i descobrirem els temes i els escenaris que marcaren la seva poesia: l’obra d’un poeta autodidacte, que creia que la poesia era l’únic que podia donar sentit a la vida.
Data: dissabte 26 d’abril i 17 de maig, 10 h
Inici: B. Clarà (Dr. Carulla, 22-24)
Final: carrer Castellnou

INSCRIPCIONS A TOTES LES RUTES
Biblioteca Xavier Benguerel
Av. del Bogatell, 17
A/e: b.barcelona.xb@diba.cat
Tel.: 93 225 18 64
Horari de la ruta: 10-12.30 h
Preu per ruta: 9 €. Cal tenir el carnet de Biblioteques de Barcelona.
A càrrec de: Conèixer Bcn
Exempcions de pagament:
- 50%: targeta rosa reduïda, Carnet Jove, famílies nombroses o monoparentals
- Gratuït: aturats, targeta rosa gratuïta
En tots els casos cal acreditar-ne la condició el dia de la sortida.
Certamen literari Francesc Candel
El Districte de Sants-Montjuïc ha convocat la dissetena edició d'aquest certamen literari. Com altres anys, el concurs consta de tres modalitats: relat curt (juvenil i adult), reportatge periodístic i poesia. El tema és lliure en les tres modalitats, però en el reportatge periodístic ha de basar-se en fets reals.
El premi per al guanyador de cada modalitat és un trofeu, un llibre electrònic i 200 euros en material bibliogràfic.
Els treballs poden estar escrits en català o castellà, i es poden fer arribar fins al 4 d'abril a qualsevol de les tres biblioteques del districte: Biblioteca Vapor Vell (Joan Güell 14-22), Biblioteca Francesc Candel (Amnistia Internacional 8-10) i Biblioteca Poble-sec Francesc Boix (Blai, 34).
El jurat estarà format per representants de l'Ajuntament de Barcelona del Districte de Sants-Montjuïc, entitats de la Marina i especialistes en les diferents modalitats del certamen.
El veredicte es farà públic durant l'acte de lliurament de premis, el dijous 29 de maig, a les 19 h, a la Biblioteca Francesc Candel.
El Districte de Sants-Montjuïc publicarà els textos originals guanyadors a la seva web i també es difondran a través de les biblioteques, que disposaran d'un llibre amb les diferents obres guanyadores.
Biblioteques de Barcelona

Publicar un comentario

0 Comentarios