CICLE DE PENSAMENT, PARAULA I OBRA. BIBLIOTECA MERCÈ RODOREDA

De pensament, paraula i obra
Març - Juny 2011

Coordinador: Jordi Virallonga



Dijous 14 d’abril de 2011, 20 h
Recital de Juan Carlos Mestre
Presentat per Jordi Virallonga
Juan Carlos Mestre (Villafranca del Bierzo, León, 1957). Poeta i artista visual. Té més d’una vintena de llibres de poemes publicats, entre ells Antífona del Otoño en el Valle del Bierzo (Premio Adonais, 1985), La poesía ha caído en desgracia (Premio Jaime Gil de Biedma, 1992), La tumba de Keats (Premio Jaén de Poesía, 1999) i La casa roja, que va ser reconegut amb el Premio Nacional de Poesía (2009). La seva obra poètica escrita entre 1982 i 2007 ha estat recollida a l’antologia Las estrellas para quien las trabaja (2007). Ha editat nombrosos llibres d’artista, en els quals acompanya amb els seus gravats poemes d’Antonio Gamoneda, Diego Valverde, Miguel Ángel Muñoz Sanjuán, Gonzalo Rojas, Jorge Riechmann, entre d’altres.
Curs d’Extensió Universitària - Convalidable per 1 crèdit de lliure elecció per la Universitat de Barcelona. Gratuït.

Dijous 19 de maig de 2011, 20 h
Recital d’Almudena Guzmán
Presentat per Jordi Virallonga
Almudena Guzmán (Navacerrada, Madrid, 1964). Llicenciada en Filologia Hispànica, es doctorà amb una tesis sobre Francisco de Quevedo. Començà a escriure poesia amb tan sols 15 anys i des de llavors ha obtingut una llarga llista de premis i reconeixements. Entre tots aquests cal destacar el Premi Hiperión, el 1986, per Usted; el Premi Ciudad de Melilla, el 1989, amb El libro del Tamar i el Premio Internacional de Poesía Claudio Rodríguez per la seva obra El príncipe rojo (2006). Actualment col·labora de forma habitual escrivint articles d’opinió al diari ABC i al suplement cultural del mateix. La seva poesia, sensual i de temàtica fonamentalment amorosa, es mou entre el vers lliure, el llenguatge col·loquial i les imatges surrealistes, tot formant una de les veus més suggestives de la poesia espanyola contemporània.

Dijous 30 de juny de 2011, 20 h
Recital José Ángel Leyva
Presentat per Jordi Virallonga
José Ángel Leyva (Durango, Mèxic, 1958). A cavall entre la ciència i la literatura es va graduar en estudis de Medecina a la Universitat de Juárez i realitzà estudis de mestratge en Literatura Iberoamericana a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UNAM. Poeta, narrador, assagista, editor i promotor cultural ha publicat en més d’un àmbit: poesia, novel·la, llibres infantils, treballs de divulgació... Ha guanyat diversos premis poètics i periodístics entre ells el Premio Nacional de Poesía Olga Arias amb el llibre Entresueños, el 1990; el Premio del XXIX Certamen Nacional de Periodismo del Club de Periodistas de México, el 1999 o el Premio”Luis Donaldo Colosio” a las Letras, otorgat per l’Estat de Durango, el 2007. Actualment dirigeix la Revista de Poesia La Otra i els seus poemes han estat traduïts a gairebé una desena d’idiomes

Publicar un comentario

0 Comentarios